About

Marco Dorstijn

Marco is de schrijver, creative director en geestelijk vader van deze site. Hij studeerde farmacologie aan de VU in Amsterdam. Hij werkt sinds 1996 als docent scheikunde.Hij is onder meer geïnteresseerd in de vorming van aardlagen, het ontstaan van leven op aarde en eiwitten.

Rob Dorstijn

Rob is de designer en systeembeheerder van deze site. Hij studeert natuurkunde in Groningen en is veel bezig met webdevelopment en programmeren.

Inspiratiebron

De gedachte om deze website te starten ontstond op het moment dat Marco een aardrijkskundeboek van een collega las. Het volgende stuk sprong er voor hem uit:

Het leven op aarde begon vier miljard jaar geleden in zee. De aarde bestond toen circa 500 miljoen jaar. Het gangbare uitgangspunt is dat op een gegeven moment in de oersoep die de aarde bedekte, moleculen ontstonden die zich konden reproduceren: het begin van het leven. Hoe dit proces op gang is gekomen, is nog niet duidelijk. Er zijn weinig fossielen teruggevonden uit de periode vanaf het begin van het leven tot het Cambrium (550 miljoen jaar geleden). De organismen in het Precambrium hadden namelijk nog geen harde skeletten. Vanaf het Cambrium trad een enorme uitbreiding van het aantal soorten op.

Atlantis Actieve Aarde ThiemeMeulenhoff

In de artikelen op deze site zullen de onderdelen van dit tekstgedeelte onder de loep genomen worden.